Taustaa

Taustaa

”Taidekävelyn ajatus lähti kytemään, kun täysin alan ulkopuolisena, taiteen ystävänä, huomasin, että taidenäyttelyissä ja -gallerioissa käyvät vain harvat, usein itsekin alalla työskentelevät. Taide jää gallerioiden kätköissä normaaliaikanakin valitettavasti vain harvojen etuoikeudeksi.
 
Nyt korona-aikana taiteilijoilla on tarjolla entistäkin vähemmän mahdollisuuksia tuoda teoksiaan ihmisten nähtäville. Taide-elämykset piristävät katsojan mieltä ja antavat keinoja käsitellä tunteita, niitä vaikeitakin, joten juuri nyt taiteen tarve ihmisillä on suurimmillaan. Kuvataide puhuttelee katsojaa tavalla, jota ei voi kielen tai tekstin avulla tavoittaa.
 
Kun kuuntelin vielä uutisia ravintoloiden vaikeuksista take-away myynnin kanssa, niin ajatus näiden kolmen asian yhdistämisestä syntyi. 
 
Tarvitsin tapahtuman toteuttamiseen taidealan osaajia. Mukaan lähtivät näyttelyjen suunnittelusta ja sisällöistä vastaamaan taidehistorijoitsija Katja Villemonteix ja taidekuljetusten ja ripustusten tekijäksi ammattimies Ville Wennervirta Helsingin taidepalvelusta. Web- ja some-suunnittelun puoli hoitui MediaSade-yrityksen freelancer Penina Peltoselta.
 
Taidekävely on taloudellista voittoa tavoittelematon tapahtuma itselleni, mutta toivottavasti se tuottaa edes pientä voittoa paikallisille ammattitaiteilijoille, näyttelytilaksi ikkunansa valjastaneille ravintoloille, ja erityisesti henkistä voittoa kaikille, jotka tämän näyttelyn teoksia käyvät ihailemassa keväisillä kävelyretkillään.”
 
– Taiteen ystävä
media@taidekavely.fi
Scroll Up